The Butterfly Button
לפני פירוק הבית

שאלה מקטגוריה:

שלום,
אני ובעלי נשואים שנתיים. במהלך השנתיים האלו היו מריבות מתחילת הנישואין ועד היום. עכשיו הנישואין כבר עלו על שרטון. לפני שהתחתנו בעלי תמיד הקדיש לי זמן ושם אותי במקום הראשון וגם כשהיו ויכוחים ומריבות היה רצון של שנינו לתקן. אציין כי אני דתיה מבית ובעלי חוזר בתשובה ולפני הנישואין הוא היה בתהליך מתון של חזרה בתשובה. אחרי החתונה הכל התהפך. פתאום החזרה בתשובה היתה מקום ראשון ואני במקום השני. הכל בא על חשבוני אם זה שיעורי תורה, טיולים לקברי צדיקים, תפילת ערבית בשעה מאוחרת.. ואני תמיד נשארת בבית ומחכה לזמן שלי. השנה הכל החמיר הוא נהפך באופן קיצוני לחסיד ברסלב והוא רוצה לנהל אורח חיים לפי זרם זה והוא מתעלם לגמרי מהרצונות שלי. הוא החליט שאני חייבת להקשיב לו בעניינים רוחנים והוא הקובע איזה שמות יהיו לילדים והיכן ילמדו והחליט לגדל פאות וזקן בניגוד לרצוני. הוא ממש הפך לאדם שתלטן וחושב שהאישה צריכה לציית לו בכל התנהלות אורח החיים הרוחני של הבית.. ניסינו הכל יועצים רבנים וכולם אמרו לו שחייב להגיע לדרך האמצע והוא לא מוכן. רק שהוא יחליט ואני אעשה כרצונו.. אני אובדת עצות ולא יודעת איך לגרום לו להבין שזו לא דרך של תורה ושהוכ מוביל אותנו לאבדון.

תשובה:

שלום לך אשה יקרה,

אכן, שאלה לא קלה בכלל.

חיי הנישואין הם אתגר גדול עבור רוב הזוגות בדורנו – אולם לך, שחוותה בזמן קצר יחסית, כל-כך הרבה סערות – נראה שהאתגר עוד יותר גדול ולא פשוט בכלל.

כי באמת, קשה מאוד לחוות כזה שינוי אצל הבעל, במיוחד כשהרקעים כל-כך שונים. ועוד יותר מזה, שינוי של חזרה בתשובה דרסטית הוא מטלטל ביתר שאת, משום שהקיצוניות וה”אורות” תופסים מקום נכבד וצריך הרבה כוח, חיזוק, תמיכה וחכמה כדי לעבור תקופה כזו בשלום…

אז בואי יחד, ברשותך, נחפש נקודות חיזוק שיעזרו לך (וממילא גם לזוגיות) להתמלא ולהתרומם.

ונתחיל –

הקב”ה מפגיש אותנו דרך הנישואין עם מקומות עבודה פנימיים ואישיים בתוכנו.

מה שאומר, שבן הזוג הסוער, המשתנה, המחליט והבלתי מתפשר הוא רק שליחו של ריבונו של עולם.

שליח, כדי ללמד אותנו על עצמנו ולאפשר לנו לדייק את עבודת המידות האישית שלנו.

ומהי עבודת המידות? זהו אכן מושג רחב מאוד שבזוגיות הוא נע כל הזמן בין שני קצוות:

קצה האחד – קשור להגדרה האישית של “תחום המחיה” שלנו – שכולל את כל הצרכים, הרצונות והבקשות.

הקצה השני – קשור להחלטה האישית של “תחום הנתינה” שלנו – שכולל את כל אותם מחוות בהן אנו מוכנים ללכת לקראת בן הזוג שלנו.

ושני הקצוות נדרשים באותה מידה!

כלומר, עלינו להשקיע מחשבה, עבודה ומאמצים גם בהגדרת תחום המחיה שלנו – דבר שיאפשר לבן הזוג ללכת לקראתנו ולהתחשב בנו, וגם במחוות הנתינה שלנו – בהליכה לקראת בן הזוג שלנו ובהתחשבות בו.

רק ככה יכולה להיבנות זוגיות.

לכן, כשיש אירועים סוערים בחיי נישואין – כמו בדוגמה שהבאת: בה הבעל עובר שינוי גדול מאוד – אין מקום לנסות “לתקן” את בן הזוג או את דרכיו, אבל כן יש מקום לשאול: “איפה אני נמצאת בכל הסיפור ומה ד’ רוצה ממני עכשיו?”

כי סערה גדולה לא מגיעה אל אף אדם בטעות, היא תמיד מכוונת מלמעלה כדי שנצמח ממנה ונתעצם.

המבט – צריך להיות מכוון פנימה אל עצמנו ואל תפקידנו.

כי מבט “החוצה” אל בן הזוג ואל תיקון דרכיו הינו מתסכל, מתיש ולרוב אף חסר תועלת. ואילו מבט פנימה אל תוכנו הינו מחזק, משמח, מרומם ואף יכול לאפשר בסופו של דבר את ההתקרבות, ההתחשבות והכבוד של בן הזוג.

אז לכן, אשה יקרה,

קחי לעצמך הפוגה קטנה והתבונני על עצמך בתוך מסגרת הנישואין הזו.

אם תרצי להשקיע בה ולבנות אותה – תוכלי להעזר בשני הקצוות שציינו למעלה כדי לעשות קצת סדר…

בקצה האחד – נמצאים כל הצרכים שלך כאשה: שעות מסוימות ביום שחשובה לך הנוכחות של בעלך בבית ולכן תרצי שיוותר בשבילך על שיעור או טיול, הנהגות באורח החיים הקיים שלך שחשוב לך לשמר ובהן תנהגי כפי שנהגת עד היום, שעה מאוחרת בה קשה לך שבעלך יוצא לערבית וכן הלאה…

בקצה השני – תוכלי להתחיל למקם לאט-לאט ובסבלנות מחוות קטנות שלך שתרצי להעניק לבעלך: אם זה קבלה שלך את מראהו החדש עם הזקן והפאות (כי אחרי הכל, זו הופעה שלו – וזכותו להחליט עליה…), אם זה הנהגות מסוימות בבית בהן את מקבלת את דעתו, אם זה יום בשבוע בו תוכלי להסתדר לבד כשהוא יצא לשיעור ואם זו שעה בערב שבה תהיי מוכנה לקבל את היציאה שלו לערבית…

כך, עם עוד עשרות דוגמאות – שמן הסתם רק את מודעת אליהם – תוכלי למפות את הרשימה הארוכה של כל ה”בעיות” בהן תרצי שתגיעו לדרך האמצע – ולעשות את המאמץ שלך כדי שדרך האמצע הזו תתאפשר.

כי כמו שאמרנו, על החלק שלו אין לך שליטה – הוא שלו בלבד.

השליטה היחידה שיש לך היא על החלק שלך, שכולל את הגדרת תחומי המחיה והנתינה שלך, והם אלו שיכולים לאפשר את הכבוד, ההתחשבות וההתפשרות שלו.

ואיך מאפשרים את זה? באמצעות בקשות קונקרטיות ומכבדות.

כי לבקש – דורש מאיתנו לספר על הצרכים שלנו, ולהביע בנחת וברוגע את הרצון להתחשבות.

לבקש – דורש מאיתנו גם לדעת להתחשב, לשמוע מה הצד השני אומר, ולדעת להתגמש ולהמתין.

לבקש – דורש מאיתנו להיות בענווה, לכבד, לא לשנות את בן הזוג, אלא לקבל את מה שהוא מציע…

לבקש – זו משימה לא פשוטה, שניתן אפילו להגדיר אותה כעבודת חיים!

אז לכן –

פנו לכם זמן ואינטימי ומהנה: אם זה טיול, ארוחת ערב טובה במסעדה או סתם הליכה באוויר הפתוח.

נצלי את ההזדמנות לספר לו איך את מרגישה עם השינוי – כשאת מדברת בגוף ראשון בלבד ומתמקדת רק ברגשות שלך ולא בדעות (דעות = זה טוב / זה רע / זה דרך תורה / זו דרך קלוקלת וכו’….) – השתדלי גם לספר לו תוך כדי כך, כי למרות שהשינוי קשה לך, את עדיין מקבלת אותו ומכבדת את הדרך בה בחר.

תוכלי להביע מחווה משלך בדבר אחד או שניים מרשימת “תחום הנתינה” שלך או לשאול אותו על דבר אחד אותו ממש חשוב לו שתעשי עבורו ויחד תמצאו משהו אחד בו את תוכלי ללכת לקראתו, כצעד ראשון.

אולם, כצעד שני, מיד אחר כך, אמרי לו שאת רוצה לבקש כמה דברים שקשורים אלייך וכאן בקשי ממנו שניים-שלושה בקשות שהגדרת לעצמך מראש ב”תחום המחיה”. לדוגמה, אמרי לו שקשה לך מאוד כשהוא יוצא בערבים ואת ממש מבקשת ממנו להקדים את תפילת ערבית או, דוגמה אחרת, ספרי לו שאת ממש אוהבת את הנוכחות שלו בבית וקשה לך מאוד כשהוא יוצא לימים שלמים ולכן את מבקשת ממנו לוותר למענך על טיולים לקברי צדיקים ולצאת (נניח) רק פעם בחודש-חודשיים וכן על זו הדרך…

עוד תראי, שאם אכן יהיה רצון טוב של שניכם לבנות ולהחזיק את הקשר המשותף, הרי ש”דרך האמצע” נמצאת בהגדרות ובשיחות האלו. כי ההגדרות שלך מה את מוכנה לתת ומה את מבקשת לקבל הן המפתח הראשוני שמאפשר התחשבות וכבוד הדדי.

כי נכון, בייעוצים עד היום שמעתם “מה” נכון לעשות, אולם לא “איך” נכון לעשות את זה.

ולמרות שמה שנכון לעשות – הוא שבעלך יגיע איתך לדרך אמצע – עדיין, עלייך לקחת אחריות על החיים שלך בתוך מסגרת הנישואים ולראות אם הדבר מתאפשר גם מבחינתך.

אם כן – זה אמנם יהיה תהליך, אך יהיה אפשרי ותוכלי להעזר בעצה שכתבתי למעלה.

אך אם חלילה לא – אז כבר צריך ליווי מקצועי והדרכה אישית עבורך איך נכון לך לנהוג.

חפשי לך יועצת חכמה, מישהי שתוכלי לסמוך עליה ולתת בה אמון.

שתפי אותה בכל הפרטים – מן הסתם יש רבים כאלו שלא פרטת בשאלתך – ויחד תראו האם באמת העצה שכתבתי לך כאן רלוונטית ויכולה לעזור לך להסביר את עצמך לבעלך או שצריך עזרה יותר משמעותית שתעזור לך לקבל החלטות נכונות, גם לטווח הארוך.

וכמובן, תמיד תוכלי לפנות אלי בפרטי אם תרצי עזרה במציאת מישהי כזו או בקבלת עזרה אחרת.

אבל – מעל הכל – דברי עם ריבונו של עולם.

ספרי לו על הסערה הזו, בקשי ממנו הכוונה איך נכון לך לנהוג ובעזרתו יתברך עוד תמצאי את ההכוונה הנכונה לך…

מברכת אותך בהמון הצלחה, שמחה וטוב!

איתך,

חן.

chenrosenblum@gmail.com

יש לך מה להוסיף? זה בדיוק המקום:

תגובה אחת

  1. בס”ד.

    היי גם בעלי כזה בדיוק.
    ממש מתקדם ברוחניות על חשבון הקשר הזוגי.
    והוא חי רק את זה. בקיצוניות.
    מזמן שכח שאני קיימת.
    אנחנו כבר לא מדברים בכלל כל היום.
    אני מרגישה כמו אחת שחיה לבד.
    מבינה אותך כל כך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד שאלות באותו נושא:

בעלי מתלונן שהוא לא מרגיש חיבור ורגש אלי
אני אישה חרדית בת 25, נשואה כשנה וחצי. אני אשת קריירה, בעלי אברך. מתחילת הנישואין אנחנו במצב מתמשך של חוסר חיבור רגשי מצד בעלי. בעלי מתלונן שהוא לא מרגיש מספיק חיבור אלי. זה מציק גם לו וכמובן גם לי. אני מרגישה חוסר ביטחון רגשי וחרדת נטישה. באזור 11 חודשים אחרי...
פערים עצומים ביני לבין בעלי בתקשורת
שלום אקשיבה ותודה על הפלטפורמה הכ”כ חשובה הזו, פשוט חסד גדול. בעלי ואני נשואים קצת יותר מחצי שנה אחרי שנה של קשר. הוא איש מתוק עם לב טוב אכפתי שדואג לי, אך מנגד ישנם פערים שהולכים וגדלים בנינו. בעלי איש עם שכל ישר שמתקשה מאוד לדבר ולהבין רגש. הוא מתייחס...
יש לי הרבה ציפיות וכעסים על בעלי ובעיקר מאז שילדתי
מאד נהנת מהתוכן שבאתר. תבורכו. אני בת 30, התחתנתי לפני כשנה וחצי ותוך 3 חודשים הריון ברוך ה’. הזוגיות שלנו לעיתים סבילה ולעיתים טובה. יש לי הרבה ציפיות וכעסים על בעלי, הלידה במלחמה בכלל היתה אתגר. מלהיות רווקה פעילה ששמלאה את החיים בעשייה, מתנהלת כלכלית לבד וקונה מה שנראה לי,...
אני ובעלי לא מסכימים על מקום מגורים
נשואה טרייה לבעלי, אנחנו לא מסתדרים אנחנו רבים על איזור המגורים העתידי שלנו ללא הצלחה, אנחנו בטיפול זוגי, לי חשוב להקים את העסק שלי באיזור שהוא מאוד ספציפי בין שעה לארבעים דק נסיעה מהאיזור שלנו , בעלי לא מוכן לשמוע הוא רוצה לגור ליד אמא שלו , הסברתי לו כשיהיה...
אשתי לא סומכת עלי בנושאים דתיים
אני נשוי מזה כשנתיים וביני לבין אשתי ישנם פערים ברמת הדת ואני חש שהיא פשוט לא סומכת עליי בכל מה שקשור לנושא הדתי, כשעולה נושא/שאלה אם אני אומר x ישר התגובה היא ”מי אמר” ו”צריך לבדוק” וזה כולל גם דברים שנוהגים בבית הוריי ואציין שאבי הוא מספיק בר סמכא בשביל...
בעלי ואני רבים בצורה הרסנית
ראשית יישר כוח על הפלטפורמה החיובית הזאת. אתם עושים חיל וכיף שיש את האפשרות לפרוק ולקבל עצות אמיתיות מהלב. תודה. אתחיל ואומר שבעלי ואני ביחד כבר כ-16 שנים ואפשר לומר שגדלנו והתעצבנו מתקופת הנעורים ועד היום כאנשים בוגרים – ביחד. אני כבר כמעט ולא זוכרת את עצמי לפניו. עברנו המון...

עידכונים ותשובות בכל דרך שרק תרצו

באימייל
הזינו את כתובת המייל שלכם
בוואצאפ
לחצו כדי להצטרף לקבוצה!
בטלגרם
לחצו כדי להצטרף לקבוצה!
דילוג לתוכן